Zoeken
  • Maarten Moeijes

Last minute paarse ideeën

SHIT...HET IS PAARSE VRIJDAG!!

Als je vergeten bent dat het vandaag Paarse vrijdag is, lijkt het te laat om er nog iets aan te doen. Maar wees gerust, je bent niet de eerste en ook niet de laatste die het vergeet en daarom zijn we op de redactie van de PVK al voor je gaan brainstormen hoe je er tóch een paarse dag van kan maken! TIP 1: MAAK EEN PAARSE MUUR Wat je nodig hebt: papier en stiften In dit geval gaat het om de boodschap die paars is. Dus het papier of de stiften hoeven niet paars te zijn. Dat scheelt alweer zoeken. Claim ergens in school een muur, het liefst op een zichtbare plek, en laat verschillende schoolgenoten iets op een blaadje schrijven. Die blaadjes plak je daarna op de muur. Zorg ervoor dat je een leuk thema hebt. Bijvoorbeeld: wie kan het best passende liedjes voor Paarse vrijdag bedenken? Je kan ook een poll of een stelling maken waar mensen hun mening over kunnen geven. Paarse vrijdag is nodig omdat… TIP 2: SCHERMEN OP PAARS Wat je nodig hebt: een vriendelijke systeembeheerder De meeste scholen staan vol met computers. Jij hebt vast ook wel een lokaal of een gang waar die staan. Meestal is het vanuit de ruimte van de systeembeheerder mogelijk om alle schermen in één klap paars te maken (als achtergrond of screensaver). Het kost je misschien een donut om hem over te halen, maar op die manier is de school alweer een stuk paarser. TIP 3: BEL JE OUDERS! Wat je nodig hebt: een super papa/mama Ben je gewoon vergeten iets paars aan te doen, maar heb je wel iets perfects voor vandaag in je kast hangen? Maak dan een alarmtelefoontje naar je ouders en misschien zijn die wel zo enthousiast dat ze met spoed nog snel even iets voor je komen brengen. Heb je meerdere dingen thuis liggen, dan kan je dat perfecte paarse sjaaltje misschien nog delen met iemand die het ook vergeten is! TIP 4: EEN KLASSEN- GESPREK Wat je nodig hebt: een chille docent. Op Paarse vrijdag is het belangrijk dat er over het onderwerp seksuele diversiteit wordt gesproken. Op de hele lesdag is er ongetwijfeld een docent die hier aan mee wil werken. Zo kan je tijdens Nederland een debat beginnen over het onderwerp, of je gaat tijdens Engels een nieuwsbericht over dit onderwerp schrijven. TIP 5: DE STAD IN Wat je nodig hebt: een budget van maximaal vijf euro Als je school vlak naast het centrum staat is het net zo makkelijk om in je pauze nog snel even naar de winkel te lopen. Het hoeft helemaal niet duur te zijn. Paarse nagellak of een goedkope paarse zonnebril maakt al een goed statement. Mocht je die niet kunnen vinden, dan kan je altijd nog in de supermarkt een zak paarse spekkies meenemen en die uitdelen in je klas. TIP 6: PAARSE TATTOOS Wat je nodig hebt: een paarse stift of pen Zeg eerlijk, met een beetje wilskracht gaat het je lukken om een paarse stift of pen te bemachtigen. Misschien bij iemand uit de klas of in het tekenlokaal? Zo ja, dan kan je er een wedstrijd van maken wie de mooiste paarse tattoo kan tekenen. Mocht je geen tekentalent zijn dan kan je altijd nog gewoon een hartje op je wang of een snor onder je neus tekenen. TIP 7: EEN FLASHMOB Wat je nodig hebt: lef Ben je stoer genoeg om ineens midden in de aula een act te doen? Zeker weten dat er voorlopig over Paarse vrijdag gepraat wordt als je dat doet met je vrienden. Het kan een spontane leus zijn of iets dat de rest van de mensen niet verwacht. Wees creatief en laat mensen lachen, dan kan het niet fout gaan. TIP 8: DOOR DE SPEAKERS Wat je nodig hebt: een omroepsysteem en een lieve conciërge Het is natuurlijk vooral handig om Paarse vrijdag een paar dagen vooraf aan te kondigen over de intercom, maar het kan geen kwaad om het op de dag zelf nog een keer te doen. Misschien kun je een tussenstand geven van een van de acties die op school wordt gehouden of kan je vertellen of het dit jaar een succes op jouw school is. Je kan er een duidelijke boodschap van maken door te vertellen dat Paarse vrijdag nog echt nodig is.

1,003 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates