Zoeken
  • Eathon Brouwer

Mijn ervaring: Eathon


In het schooljaar 2014/2015 werd ik tijdens de les uit de klas gestuurd, precies een week na Paarse vrijdag. Bij mij op school moet je als je eruit wordt gestuurd aan een tafel huiswerk maken of iets gaan lezen. Omdat ik die dag mijn huiswerk al af had, ging ik de Paarse Vrijdag Krant lezen. In deze krant stond een artikel over iemand die transgender was. Ik had al eerder van het woord transgender gehoord, maar wist ik nog niet echt wat het betekende. Ik twijfelde al over mijn genderidentiteit, maar in dit artikel werd het duidelijk dat ik mij hetzelfde voelde. Ik heb het nog iets minder dan een jaar voor mezelf gehouden voordat ik het aan mijn ouders ging vertellen. Als ik er die dag niet uit was gestuurd en er geen Paarse Vrijdag Krant was, leefde ik nu misschien nog steeds als meisje en was ik doodsongelukkig, of was ik er misschien veel later pas achter gekomen dat ik transgender ben.

43 keer bekeken
VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates

Officieel logo ZaanPride 2020 onthuld

01/02/2020

1/6
Please reload