Zoeken
  • Marit van Diepen

Mijn ervaring: Marit


Op mijn oude middelbare school hebben we drie jaar geleden voor het eerst de Paarse Vrijdag Krant besteld. We legden de kranten op Paarse Vrijdag neer bij een kraampje van de GSA en verspreidden ze over de tafels in de aula. Zelf las ik de krant ook altijd van voor tot achter uit. Het leukste van de krant vond ik de boekentips, want ik hou zelf erg van lezen. Vorig jaar stond er bijvoorbeeld een stukje in over Pijpelijntjes, de eerste roman waar de hoofdpersoon openlijk homoseksueel is. Door het aparte taalgebruik van vroeger vond ik het heel grappig om het te lezen, en ook de geschiedenis achter het boek en de schrijver vond ik interessant. Verder stond er nog een poster in de krant met hoe de wetgeving voor seksuele geaardheid is geregeld over de hele wereld. Daar kon je op zien dat het bij heel veel landen nog helemaal niet zo goed geregeld was als hier in Nederland. Als leerlingen vroegen waarom Paarse Vrijdag nou nodig was, konden we die poster laten zien. Dan waren ze toch wel verbaasd als ze zagen dat er in 72 landen nog een verbod is op homoseksualiteit. Het allerbelangrijkste aan de Paarse Vrijdag Krant vind ik dat deze het gesprek opent tussen leerlingen. Lhbt+ is niet echt een onderwerp waar veel leerlingen over praten en door de krant wordt het toch bespreekbaar gemaakt. En zelfs docenten leren nog veel nieuwe dingen ervan. Dat vind ik heel mooi om te zien.

68 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates