Zoeken
  • Elias Schuttenhelm

Mijn ervaring: Elias


Begin dit jaar zat ik in het vliegtuig van Moskou terug naar Nederland. Ik had net een weekendje Istanbul achter de rug met een vriendin. Omdat we onze overstap hadden gemist en een dag moesten wachten op de volgende vlucht, kregen we een upgrade naar de businessclass. Ontzettend fijn natuurlijk. Laat het nou ook nog eens het geval zijn dat we omringd waren door veel andere Nederlanders, wat voor een gezellig sfeertje zorgde.

Terwijl we in onze stoel zaten te wachten tot iedereen was geboard, zag ik een meisje binnenkomen met een voor mij bekend paars armbandje. Dat betekende in mijn ogen natuurlijk dat zij óf tot de LHBTQ-gemeenschap behoorde óf iets deed voor een GSA. Toen ik het zag vertelde ik dat gelijk enthousiast aan mijn vriendin. Die stelde voor dat ik haar nummer maar moest gaan regelen, want tja, hoe vaak kom je zoiets nou tegen, en wat een perfect romantisch verhaal zou je dan hebben.

Ik ben nogal impulsief, dus ben ik tijdens die vlucht inderdaad op haar afgestapt. Gezien ze er erg creatief uitzag en ik zelf voor de Paarse Vrijdag Krant schrijf, leek het mij een leuk idee - en nee, geen goede versiertruc - om haar te vragen of ze er misschien wat in zou zien om toegevoegd te worden aan de redactie. Een goede toevoeging aan de redactie en een goede manier om een nummer te regelen. M’n vriendin was trots op me.

Toen het meisje in kwestie eenmaal was toegevoegd in de PVK-appgroep en zichzelf voorstelde, bleek ze helemaal geen meisje te zijn, maar een transjongen. Eigenlijk vond ik dat wel fijn, want ik worstelde in die tijd zelf ook erg met mijn genderidentiteit. Niet zozeer omdat ik niet wist hoe het bij mij zat, maar omdat ik dat nog niet aan mensen durfde te vertellen.

En daar zat ik dan, denkende dat ik eindelijk een keer het nummer van een meisje had geregeld… Maar hoewel dat misschien sowieso niet mijn idee was, ging daar wel mooi mijn romantische verhaal.

73 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates