Zoeken
  • Bas Hageman

Waarom kan ik de PVK niet digitaal krijgen?

Regelmatig krijgen wij de vraag of de Paarse Vrijdag Krant ook digitaal te verkrijgen is. Het antwoord hierop is helaas nee. Hier hebben wij om verschillende redenen voor gekozen:

  1. Met de PVK proberen wij het gesprek op school open te breken. Of dat nou is door middel van het uitdelen van de kranten in de aula of in het klaslokaal, er zal over gesproken worden omdat de leerlingen iets tastbaars ontvangen. Wij herkennen ook dat er leerlingen zullen zijn die de krant weggooien, maar desondanks zal de PVK ervoor zorgen dat de leerlingen na gaan denken over seksuele- en genderdiversiteit. En als de leerling dat niet doet, doet de omgeving die ziet dat de krant wordt weggegooid dat wel. De krant is een zo goedkoop mogelijke manier om iets tastbaars en zichtbaars te bieden die voor gespreksstof zorgt. Als de krant dan ook wordt ingezet binnen het klaslokaal en er artikelen of onderwerpen die in de krant staan worden besproken, is de winst natuurlijk het grootste. Daarom raden wij u ook zeker aan om de docentenhandleiding te bestellen. Hierin vindt u lesbrieven, opdrachten, didactische suggesties en extra artikelen.

  2. Voor leerlingen die interesse hebben in het onderwerp omdat ze zelf nadenken over hun seksuele geaardheid of gender (gemiddeld in elke klas 3 leerlingen) is het makkelijker om de krant (stiekem) mee te nemen wanneer de PVK aan alle leerlingen van de klas wordt uitgedeeld. Een digitale versie of een stapel kranten is hiervoor veel minder uitnodigend. Inmiddels kennen wij al meerdere verhalen van leerlingen die aan de hand van eerdere edities van de PVK duidelijkheid over hun eigen gevoelens hebben gekregen of de krant ook als gespreksopener naar hun ouders hebben gebruikt. Voor een klein bedrag per klas/school een groot resultaat dus!

  3. Wanneer we de krant digitaal aan zouden bieden hebben wij geen zicht meer op waar de krant terecht komt. De kosten die wij maken bij de krant worden gedekt binnen het bedrag van €0,22 tot €0,25 per krant. Als we de krant voor een bepaald bedrag digitaal aan scholen gaan verspreiden, kan deze makkelijk doorgestuurd worden naar andere scholen. Helaas hebben wij niet het geld en de digitale middelen om met toegangscodes of iets dergelijks te gaan werken.

Daarnaast geven wij hierbij aan dat de kranten bij Rodi Media door middel van een milieuvriendelijk productieproces worden geproduceerd (https://www.rodimedia.nl/over-rodi-media/).

84 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates