Zoeken
  • Bas Hageman

Stichting PVK is een feit!

Toen Maarten en ik met de Paarse Vrijdag Krant begonnen, hadden we nooit durven dromen dat we nu het hele land door zouden gaan. In 2018 hadden we 71.000 lezers op 227 scholen! Daarnaast stromen de verzoeken voor voorlichtingen zo snel binnen dat we niet eens naar alle scholen toe kunnen. We moeten immers ook nog onze studie afmaken en een zakcentje verdienen, waar we wel ons leven van kunnen onderhouden. Gelukkig hebben we steeds meer redactieleden (ruim 30 mensen!) die ook voorlichting kunnen geven. Daarnaast bestaat de hoofdredactie sinds ongeveer een jaar uit drie personen. Ook Floris zit elke dinsdag met ons aan tafel om onze projecten en de Paarse Vrijdag Krant uit te werken.

Al enkele jaren roepen Maarten en ik dat we eigenlijk een stichting zouden moeten worden. Maar eerlijk gezegd: we zijn niet zulke helden op het gebied van geldzaken en administratie. Een noodzakelijk kwaad waar we het liefst zo min mogelijk aandacht aan besteden.

Na goede gesprekken met onze financieel adviseur hebben we nu dan toch eindelijk de sprong gemaakt. Sinds 11 februari 2019 staat Stichting PVK ingeschreven bij de Kamer van Koophandel! Een klein uurtje handtekeningen zetten, en een paar dagen schrijfkramp, verder was het dan toch officieel: Stichting PVK is gelanceerd. Reden voor een feestje is het niet persé, maar we hebben er toch maar op geproost met zijn allen.

Oh, en een stichting betekent ook dat je een gift aan ons zou kunnen doen, want we zijn officieel een goed doel en krijgen een ANBI-status.

35 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates