Zoeken
  • Maarten Moeijes

Voorlichting op elke school

Bijna elke week komen wij op een andere school om voorlichting te geven over seksuele diversiteit. Jasper, Floris, Maarten en ik komen altijd in duo’s om met leerlingen in gesprek te gaan over alles wat met LHBTQ-onderwerpen te maken heeft. Elke les is anders en elke les wordt aangepast aan de leerlingen.

De afgelopen week had ik de eer om de lessen te mogen geven op de school waar ik ook aardrijkskunde geef; het Zaanlands Lyceum. Een school waar ik met plezier werk en waar we de grootste GSA van Nederland hebben. In de speciale GSA-week gaven enkele GSA-leden een zelfgemaakte les in alle eerste klassen. Maarten, Floris en ik mochten de lessen verzorgen in alle tweede klassen. Zo leuk om te zien hoe Paarse Vrijdag en de Paarse Vrijdag Krant voor een goede sfeer zorgen en hoe leerlingen elkaar onderling steunen.

Op steeds meer scholen zien we dat terug. Deze week zijn Floris en Jasper afgereisd naar Emmen. Een heel andere school, met heel andere reacties en heel andere lessen, maar wederom niet minder positief. In elke klas zijn en blijven er altijd leerlingen die moeite hebben met het onderwerp. In elke klas zijn nog altijd veel leerlingen die eigenlijk niet weten wat er wordt bedoeld met het woord ‘homo’, die er regelmatig mee schelden of nog niks weten over gender. In elke klas geven wij met plezier les en zien wij de leerlingen ook met veel plezier mee doen. Wij blijven doorgaan. De aankomende tijd in Schagen, Amsterdam, Purmerend, Den Haag, Krommenie, Ede en nog veel meer. Tot ziens op uw school!

26 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates