Zoeken
  • Fien van Kollenburg

Leerling geeft zelf les: ,,Ik ben blij dat ik op een school zit waar iedereen zichzelf kan zijn&quot

De voorlichters van de PVK geven niet alleen voorlichting over seksuele- en genderdiversiteit, maar helpen ook de GSA'ers van de scholen om hun eigen voorlichting te ontwikkelen. Voorlichting door de peergroup werkt volgens ons namelijk het beste. Bovendien zorgt het voor continuïteit van LHBTQ-gerelateerde evenementen en voorlichtingen op de school, ook wanneer de voorlichters van Stichting PVK niet meer op de school rondlopen. Fien gaf hierdoor zelf voorlichting in de eerste klassen van haar school en keek mee met de voorlichtingen van Stichting PVK in de tweede klassen. Zij vertelt over haar ervaring.

Fien

,,Een tijdje geleden was het de week van de GSA, en dat betekent dat de tweede klassen een uitgebreid blokuur voorlichting krijgen van Bas en Maarten of Floris. Dit jaar gingen ook wij, jongere leden van de GSA, de eerste klassen langs om kinderen wat meer informatie te geven. In de week van Paarse Vrijdag hadden we al wat verteld over de GSA zelf, maar nu gingen we de kennis van de leerlingen even testen. Met behulp van een kahoot gingen we peilen hoeveel de eerste klassers nou eigenlijk afweten van LHBTQ-gerelateerde onderwerpen en wat ze allemaal van Paarse Vrijdag hadden meegekregen. De uitkomsten waren zeer positief: kinderen wisten al heel veel en als ze iets niet wisten sloegen ze het op. Ook was iedereen heel positief toen we vroegen naar hun ervaringen wat betreft LHBTQ. Ze vertelden wat over bijvoorbeeld vrienden en familie en leken er allemaal heel oké mee. Ondanks dat eerste klassers vaak wat minder geïnteresseerd zijn en minder goed hun aandacht bij dit soort dingen kunnen houden was de sfeer fijn. Ik ben blij dat ik op een school zit waar iedereen zichzelf kan zijn."

25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates