Zoeken
  • Michelle Mendoza

Leerling geeft zelf les: ,,Ik vond het vrij uitdagend"

Michelle gaf zelf voorlichting in de eerste klassen van haar school. De voorlichters van de PVK geven namelijk niet alleen voorlichting over seksuele- en genderdiversiteit, maar helpen ook de GSA'ers van de school om hun eigen voorlichting te ontwikkelen. Voorlichting door de peergroup werkt volgens ons namelijk het beste. Zij vertelt over haar spannende ervaring.

Michelle

,,Ongeacht hoe je je identificeert, de GSA week is een weekje waar je jezelf mag zijn.

In die week heb ik voorlichtingen gegeven aan de eerste klassen (in de hoop dat ze hebben begrepen hoe belangrijk dit onderwerp is) en was ik bij de voorlichtingen van de tweede klassen even langsgekomen. Dus ik heb met een paar anderen wat informatie aan de eerste klassen verteld over de GSA en de LHBTQ-gemeenschap, wat ik vrij uitdagend vond als ik het zacht mag uitdrukken. Ik zit namelijk niet echt lang in de GSA en weet niet alles over de LHBTQ-gemeenschap, dus ik voelde me niet echt een betrouwbare bron om zulke informatie van te ontvangen (ik ben ook blij dat ik het met anderen moest doen). Ook toen ik een kijkje nam bij de tweede klassers was er nog veel te leren voor mij persoonlijk. De voorlichtingen waren erg leuk en leerzaam, niet alleen voor de bruggers, maar ook voor mij en zeker ook de anderen. Ik vind het dus fijn dat ik kan meehelpen met de ontwikkeling van anderen en mezelf daar tegelijk ook mee kan ontwikkelen."

23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates