Zoeken
  • Bas Hageman

Dank voor het paarse jaar 2019

Bijgewerkt: sep 24

Nu Paarse Vrijdag alweer ruim twee weken geleden is, hebben we even rustig adem kunnen halen. Even rust van alle drukte en vooral even rust om terug te kijken. Maarten en ik (maar inmiddels ook Floris) kunnen toch elk jaar weer niet beseffen dat zoveel mensen helpen met het maken van de Paarse Vrijdag Krant. Een krant die écht wordt gemaakt

door leerlingen. Leerlingen uit het hele land die daardoor met elkaar in contact komen en, waar nodig, steun bij elkaar vinden. Dat is eigenlijk het leukste aan de PVK: het maakproces waarbij de leerlingen elkaar versterken en bevriend raken.

Dan is er nog de krant zelf. De PVK werd wéér op meer scholen ingezet. Steeds vaker gebruiken de scholen de PVK ook echt als lesmateriaal in plaats van alleen het uitdelen. Beide is goed, en beide zorgt voor zichtbaarheid van seksuele en genderdiversiteit. Dat blijft het belangrijkste. Dat blijft ons doel.

Namens Maarten en Floris dank ik iedereen die heeft meegewerkt met de Paarse Vrijdag Krant. Uiteraard de redactietoppers, die niet alleen aan de landelijke maar ook aan drie lokale edities hebben gewerkt. Maar ook zeker alle contactpersonen van de 270 scholen die de PVK ingezet hebben, de organisaties, sponsoren, drukker, etc. Teveel mensen helpen ons. Daar zijn we dankbaar voor. In 2020 gaan we door. Met lessen, voorlichtingen, colleges, nieuwe lesmethodes en natuurlijk de Paarse Vrijdag Krant. Tot dan!

14 keer bekeken
VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates

Officieel logo ZaanPride 2020 onthuld

01/02/2020

1/6
Please reload