Zoeken
  • Mees Hageman

De PVK zoekt jou!

Zeker als je in Hilversum, Purmerend of Zaanstad woont: lees de tekst hieronder! Woon je ergens anders in Nederland? Lees dan ook vooral verder. Wij zijn altijd opzoek naar enthousiaste mensen.


Al tien jaar wordt de PVK als lesmateriaal of gesprekopener gebruikt in heel Nederland. Afgelopen schooljaar waren dat ruim 260 scholen. Maar sinds twee jaar hebben we niet alleen de landelijke PVK, er zijn ook regionale edities! Ook dit jaar werken we weer samen met de enkele gemeenten: Hilversum, Purmerend en Zaanstad. De PVK die in wordt gezet in deze regio’s zijn nóg persoonlijker met meer informatie en vooral meer leerlingen die aan de krant meeschrijven. Daarnaast helpen wij de scholen met het opzetten en versterken van de GSA en de organisatie van Paarse Vrijdag!

Hier hebben we jou voor nodig! Ben jij een leraar of leerling in Hilversum, Purmerend of Zaanstad, neem dan snel contact met ons op. We zoeken mensen die mee willen schrijven aan de regionale editie, geportretteerd willen worden of een GSA op willen zetten. Kan jij ons helpen? Mail snel naar de hoofdredacteur van jouw regio.

Hilversum: alma@paarsevrijdagkrant.nl

Purmerend: jasper@paarsevrijdagkrant.nl

Zaanstad: mees@paarsevrijdagkrant.nl

Landelijk: bas@paarsevrijdagkrant.nl of bel/app 0621908912

Trouwens, ook voor de landelijke editie kunnen we altijd nieuwe mensen gebruiken. Dus ook als je niet in deze regio’s woont, kan je altijd even contact opnemen met Bas.

Wil je precies weten wat we gaan doen in Hilversum, Purmerend en Zaanstad? De uitgebreide beschrijving vind je hieronder:

Geachte schoolleider, GSA-begeleider en/of docent,

De Regenbooggemeente heeft ons als makers van de Paarse Vrijdag Krant (PVK) gevraagd om dit schooljaar een project op te zetten. De PVK is een jongereninitiatief, ontstaan in Schagen, dat een krant uitbrengt tijdens Paarse Vrijdag (2e vrijdag van december, waarbij leerlingen en docenten landelijk worden opgeroepen om paars te dragen om zich uit te spreken voor inclusiviteit) op ruim 250 scholen in Nederland. In navolging op succesvolle projecten vorig in Zaanstad, Purmerend en West-Friesland gaan wij nu op vergelijkbare wijze in uw gemeente aan het werk.

Namens de gemeente zullen wij dit jaar verschillende projecten opzetten waarvoor wij graag in overleg met u treden. Dit betreft de volgende uitgaanspunten:


1. Het ontwikkelen van een speciale regionale editie van de Paarse Vrijdag Krant in samenwerking met geïnteresseerde leerlingen van uw school. De betreffende leerlingen zullen, onder leiding van de hoofdredactie van de PVK, artikelen schrijven die zullen verschijnen in de regionale editie van de PVK tijdens Paarse Vrijdag (dit jaar op 11 december). Doel hierbij is om van elke school leerlingen bij het project te betrekken. De leerlingen zullen acht pagina’s maken die speciaal voor de regio zijn ingericht en geschreven, aansluitend op de behoeften van de leerlingen en de scholen.


2. Het verbinden en sterker maken van de GSA’s (Gender Sexuality Alliance) en/of het oprichten van een GSA op alle scholen in de gemeente. De leerlingen van de verschillende scholen worden met elkaar in contact gebracht en ondersteund door door de redactieleden van de PVK en leerlingen van GSA’s uit andere regio’s. Geen extra werk voor u dus, maar wel een groep leerlingen die actief wordt op uw school!


3. Het uitbrengen van de regionale special van de PVK op alle VO-scholen van de gemeente.


4. Het geven van colleges en/of lessen over seksuele en genderdiversiteit aan docenten, ouders en/of (GSA-)leerlingen aansluitend op de behoeften van de school.

Uiteraard zullen we rekening houden met de coronamaatregelen. Zowel voor het project als voor de PVK hebben we de digitale mogelijkheden reeds klaar staan voor het geval dit nodig mocht zijn. Om deze opdracht te realiseren hebben wij graag zo spoedig mogelijk contact met u, een collega die de GSA begeleidt en leerlingen die in de GSA zitten dan wel in contact zouden willen komen met de GSA’s van de andere scholen in de regio. De regenboogsubsidie van de gemeente is dé kans om leerlingen meer te betrekken bij het thema seksuele en gender diversiteit. Stap 1 is het maken van een (telefonische) afspraak met u om te bespreken wat de mogelijkheden zijn op uw school en of er leerlingen zijn die betrokken kunnen worden bij dit project. Wanneer wij eenmaal met de leerlingen van uw school in contact zijn, zal u als schoolleider of begeleider geen tot weinig extra werk ondervinden van dit project.

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates