Zoeken
  • Boudine

Waarom is een GSA op school belangrijk?

Voor mij is een GSA op school belangrijk omdat het mij een gevoel van veiligheid geeft. In de GSA kan ik zijn wie ik wil en hoef ik mij niet te schamen voor wie ik ben. De mensen van Stichting PVK helpen en ondersteunen onze GSA waar nodig. Momenteel zijn we bijvoorbeeld op zoek naar nieuwe leden omdat veel GSA’ers in hun examenjaar zitten. Leerlingen van andere scholen die ook bij Stichting PVK zitten of meeschrijven aan de PVK helpen en ondersteunen onze actie. Waar anderen mensen dus rare opmerkingen maken over mijn biseksualiteit, kletst de GSA mee over de mensen die ik leuk vind. Het gevoel van veiligheid wordt alleen nog maar versterkt als je hoort dat iemand is lastiggevallen en je dan vervolgens als groep klaar staat om het voor diegene op te nemen en zelfs lachend plannen maakt over hoe je die mensen aanpakt. Ook is het in de GSA altijd gezellig. Als je je even niet lekker voelt, is de GSA er om je op te vrolijken. De GSA is belangrijk zodat mensen die een deel uitmaken van de LGBTQ+ community weten dat ze belangrijk zijn. Ze moeten weten dat het oké is om te zijn wie je wilt zijn en dat je je niet moet verbergen. En voor allies is het fijn om een plek te hebben waar je je support kan tonen. Maar het belangrijkste is dat het echt niet uitmaakt of je homo, hetero, lesbisch, bi, transgender, cis-gender of non-binair bent. In de GSA mag je echt zijn wie je wilt zijn.

Dit jaar was mijn eerste pridemonth waar ik mijn gevoelens had ik geaccepteerd en dat moest verteld worden. Ik had deze make-up look gemaakt en geplaatst op Insta. Veel mensen zagen dit als coming-out maar voor mij was het gewoon een bevestiging voor mijzelf. Ik ben biseksueel en daar ben ik trots op.

21 keer bekeken
VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates

Officieel logo ZaanPride 2020 onthuld

01/02/2020

1/6
Please reload