De redactie

DE REDACTIE

Aan de PVK werken elk jaar rond de veertig mensen mee. Wij schrijven artikelen, maken foto’s, werken aan de website en helpen mee met het schrijven van de docentenhandleiding. De lokale edities (in West-Friesland, Purmerend en Zaanstad) worden deels geschreven door leerlingen van de scholen in deze gemeentes. Al met al is het een lang proces waar heel veel mensen en organisaties aan meewerken. Klik hieronder op de foto's om kennis te maken met een deel van onze redactie. 

Maarten

Maarten

Leeftijd: 24 Oude middelbare school: Regius College Schagen Favoriete artikel: Interview met Hans Klok (2013). Voor dit interview mochten we in de oefenruimte van Hans Klok, tussen alle decorstukken hadden we een geweldig gesprek. Zijn manier om uit de kast te komen: taart uitdelen aan iedereen.

DSC_0063+

DSC_0063+

IMG_0391_edited

IMG_0391_edited

Luuk

Luuk

Leeftijd: 25 Oude middelbare school: GsG schagen (nu het Regius College) Favoriete PVK artikel: De hoe gay ben jij test uit 2011 Waarom is dat nou zo’n leuk artikel dan: Dit artikel zorgde voor absolute chaos in mijn direct omgeving. Aangezien het nou niet bepaald de meest wetenschappelijke test was kwam er voor bijna iedereen wel uit dat ze een beetje bi waren. Voor sommige resulteerde dit in een hoofdknikje en een :”Het zal wel” maar sommige waren ontzettend verbaasd en ook een beetje in d

Floortje

Floortje

Leeftijd: 24 Oude middelbare school: Jeroen Bosch College (Den Bosch) Favoriete PVK-artikel: ‘Wie worden onze sporthelden’ van vorig jaar. Waarom is dat nou zo’n leuk artikel dan: Het liet zien hoeveel er nog moet veranderen, maar ook dat er steeds meer goede initiatieven zijn: hoopvol!

Isa

Isa

Leeftijd: 24 Oude middelbare school: Sint Vitus College Bussum Favoriete artikel: Dat artikel over die rugbyfoto van 2017 Omdat: Ik hou erg van fotografie als medium om een boodschap over te brengen en die foto is een heel erg mooi voorbeeld hiervan, zeker met de begeleidende informatie erbij.

Charlie

Charlie

Leeftijd: 19 Oude middelbare school: Zaanlands Lyceum Favoriete PVK artikel: “Dit is toch helemaal niet meer nodig?!” -PVK2016 Waarom is dat nou zo’n leuk artikel dan: Elk jaar dat ik meegeholpen heb met het orgaxniseren van Paarse Vrijdag, kreeg ik weer de vraag van “Is het eigenlijk nog wel nodig?” Dit artikel laat duidelijk zien dat het nog wel degelijk nodig is.

Emie

Emie

Leeftijd: 17 Middelbare school: Zaanlands Lyceum

Elias

Elias

Leeftijd: 18 (Oude) Middelbare school: Regius College Schagen Favoriete PVK artikel: (het artikel over Defensie dat dit jaar in de krant komt te staan, maar die heeft nog geen officiële titel) Waarom is dat nou zo’n leuk artikel dan: De situatie bij Defensie is voor veel mensen totaal onbekend. Het is een heel ander wereldje en ik merk zelf dat mensen snel denken dat het er bij Defensie slecht voor staat. Dit artikel laat zien dat dat niet per definitie het geval is.

Lieve

Lieve

Leeftijd: 16 Middelbare school: Zaanlands Lyceum te Zaandam Favoriete PVK artikel: De middenpagina van de 2017 krant Omdat: Het geeft een mooi overkoepelend beeld van de wereld op LHBT-rechten!

Thijs

Thijs

Leeftijd: 20 Oude Middelbare school: Regius College Schagen Favoriete PVK artikel: “Recept voor de beste Paarse Vrijdag taart” – 2016 editie Waarom is dat nou zo’n leuk artikel dan: ‘Omdat ik sinds 2016 officieel bij de redactie zit was de keuze vrij makkelijk bij welke krant(en) ik moest zijn om mijn favoriete stuk te kiezen. De combinatie van eten, actualiteit, goed gestelde vragen en een foto waarop mijn mede redactieleden bijna kwijlend naar een taart kijken maakt dat dit artikel op dit mo

Caya

Caya

Leeftijd: 17 Middelbare school: Zaanlands lyceum Leukste PVK-artikel: het genderbread. Deze pagina heeft mij heel erg geholpen om uit te zoeken wie ik ben en om mijn gevoelens aan anderen uit te leggen.

Marit

Marit

Leeftijd: 18 Oude middelbare school: Celeanum Favoriete artikel: de boekentips Omdat: Ik hou enorm van lezen en vind het vooral leuk als ik me kan herkennen in de personages van een boek. Dat is bij deze boeken vaak zo. Verder vind ik het extra leuk om dit jaar een deel van de boekentips te mogen schrijven.

River

River

Leeftijd: 24 Oude middelbare school: OSG West-Friesland Favoriete PVK artikel: “De geschrokken kledingverkoopster” Waarom is dat nou zo’n leuk artikel dan: Het beschrijft een alledaagse ervaring op een mooie en toegankelijke manier, waardoor lezers zich makkelijk in de situatie kunnen verplaatsen, terwijl er tegelijkertijd wordt aangegeven dat verschillende mensen deze situatie anders kunnen ervaren.

Ruby

Ruby

Leeftijd: 16 Middelbare school: Cygnus Gymnasium Favoriete artikel: 'Ik hoop dat je net zo gelukkig wordt als dat ik ben' 2014 krant - Het gaat over Kenan, een 32 jarige oude man van Turkse afkomst, die samenwoont met zijn vriend. Wat ik er mooi aan vond was dat zelfs op een latere leeftijd, wanneer hij al een gezin had met twee kinderen en een vrouw, nog steeds de moed had om aan iedereen te vertellen dat hij toch eigenlijk wel op mannen viel.

Lisa Hewett

Lisa Hewett

Jasper

Jasper

Mees

Mees

Gwain

Gwain

Oude middelbare school: PCC Lyceum

Nine

Nine

Leeftijd: 20 Oude middelbare school: Rudolf Steiner Haarlem

VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates