”Zolang het gesprek maar op gang komt”

November 26, 2014

Nog minder dan een maand en dan komt de Paarse Vrijdag Krant alweer uit. Om alvast in de sfeer te komen geven wij vandaag een kleine preview! Mees heeft vier leerlingen uit 5 Havo van het CSG Jan Arentsz geïnterviewd. Het gehele artikel staat op 12 december 2014 in de krant!

Vier leerlingen uit 5 Havo op het Jan Arentsz gaan voor hun profielwerkstuk Paarse vrijdag op hun school organiseren. Ze vonden dat het de afgelopen jaren niet goed was georganiseerd en willen dit veranderen. Na toestemming van hun profielwerkstuk begeleider zijn ze direct aan de gang gegaan. Wij hebben ze geïnterviewd.

 

Wat gaan jullie voor Paarse vrijdag organiseren?


“We waren van plan om het zo groot mogelijk te organiseren. We willen een week van tevoren de klassen langsgaan om te vertellen dat ze dan paars moeten dragen en we geven dan ook een brief waarin nog meer informatie staat. We willen ze motiveren om paars te dragen door middel van een prijs te geven aan de best geklede persoon op school. Ook willen we een filmpje gaan maken over paarse vrijdag en dat uitzenden op de beamer in onze aula. We gaan ook de Alkmaarse Courant en RTV Noord-Holland uitnodigen om langs te komen.”

 

En wat gaan jullie allemaal doen op de dag zelf?


“Op de dag zelf willen we dat alles wat versierd kan worden versierd wordt. Het hek wordt paars en er komen paarse ballonen en vlaggetjes in de aula. We proberen om een spreker te regelen voor alle 5 Havo klassen die gaat praten over paarse vrijdag. Dit kan de burgemeester zijn, iemand van het COC of een persoon die gewoon een vlotte babbel heeft. Voor de rest komt er een marktkraampje met allemaal paarse spullen, gaan we de paarse vrijdag krant uitdelen en praten met de kinderen wat ze ervan vinden.”

 

Worden op jullie school de homo’s, lesbi’s en bi’s geaccepteerd?


“Er zijn op onze school nog maar weinig mensen uit de kast gekomen. De mensen die uit de kast zijn gekomen worden wel geaccepteerd. Tuurlijk zijn er een paar jongens en meisjes die het ‘vies’ vinden, maar over het algemeen wordt er positief op gereageerd.”

 

Wat vinden jullie het belangrijkst aan Paarse vrijdag?


“Dat er een gesprek op gang komt. Vaak zeggen mensen dat ze homo’s maar vies vinden, maar zonder uitleg waarom ze dat vinden. Als je met hun praat blijkt vaak dat ze veel vooroordelen hebben die niet waar zijn. Ze hoeven die gesprekken niet alleen met ons te voeren, maar ook met hun klasgenoten. Zolang het gesprek maar op gang komt.”

 

 

 

Please reload

VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates

Officieel logo ZaanPride 2020 onthuld

01/02/2020

1/6
Please reload