Pakketservice PVK: dag I

December 9, 2014

Dag 1: ,,Pennendag’’, Bas en Maarten in de bus!

 

De pakketservice is begonnen! Om 7 uur stonden Bas en Maarten al voor de deur bij de drukker, want het Pieter Nieuwland was als eerste, vroeg aan de beurt op maandag. En niet zomaar, de Paarse Vrijdag Krant werd doorgenomen tijdens de studiedag. Docenten konden op deze manier samen kiezen welke artikelen komende vrijdag gebruikt gaan worden in de lessen. Goed idee!

 

Zes pallets vol met kranten kwamen de heren tegen bij de drukker, 46.000 stuks. Jammer genoeg gingen de eerste 10.000 kranten niet in een mooi paars busje, maar is deze rood geworden! Stapeltje voor stapeltje zijn de kranten het busje ingeladen, het duurde even, maar dan heb je ook wat!

De hele dag in en rond Amsterdam was de planning. De eerste school was ook direct de enige school die vorig jaar ook mee deed. Het CSB in Amsterdam-Zuid, ,,harstikke leuk!’’, volgens Maarten!

Veel Lyceums op de eerste dag! Af en toe alleen niet zo makkelijk te vinden! Zo was de tocht naar het Sint Nicolaaslyceum het grootste probleem. Eerst voor de verkeerde school, toen een tocht met het ‘bezorgkarretje’, waar de wiel onder afbrak, zonder resultaat, maar uiteindelijk, een telefoontje later, lukte het gelukkig wel.

 

Niet alleen routes waren af en toe moeilijk te vinden, ook de pennen van Maarten waren een probleem. Na ongeveer elke school was het weer raak. ,,Drama! Dag 1 hebben we omgedoopt tot ‘pennen-dag’ …’’

Op een gegeven moment moesten we richting de HvA. Weer eens heel wat anders. Geen middelbare school, maar een hogeschool. Binnen die school moesten we naar de afdeling van het NOA-Amsterdam. Die gaan de kranten gebruiken op de stageplekken die ze hebben voor docenten in spé. We kregen dus ineens te horen dat er nog zes scholen extra de krant te lezen krijgen! Dat brengt de teller op 77!

 

Na twaalf scholen in Amsterdam bezocht te hebben gingen we nog even snel door naar Haarlem. Bij de eerste school, het Rudolf Steiner college, stond Nine ons vrolijk op te wachten. Zij regelt dit jaar op haar school de Paarse vrijdag met een groep leerlingen die er allemaal ontzettend zin in hedden. Paarse vrijdag vertrouwen we helemaal aan haar toe, maar hoe zou ze de kranten gaan uitdelen? Dat wist ze nog niet!

 

De tweede school in Haarlem heeft ook actieve leerlingen die we al eerder hadden ontmoet. Op de GSA-dag, waar we ook in de krant over vertellen, vertelde zij ons wat ze allemaal van plan waren. Ze gaan een modeshow doen en hadden vandaag zelf extra posters bijgetekend ter aanvulling van de posters van het COC. Als we dat zo horen gaat Paarse vrijdag een heel groot succes worden.

Na nog één school bezocht te hebben, scheurden we met de bus naar huis. Het was dan al laat en er moest nog een hoop gedaan worden ter voorbereiding van de volgende dag. Toen de papieren klaar lagen voor de volgende dag, was het tijd voor een paar uurtjes slaap.

 

 

Please reload

VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates

Officieel logo ZaanPride 2020 onthuld

01/02/2020

1/6
Please reload