Pakketservice PVK: dag II

December 10, 2014

Dag 2: Bas, Maarten en Floris in de bus!

Wederom nog ver voor het moment dat de zon opkomt starten we de bus. Eerst weer terug naar de drukkerij om de bus tot de nok toe vol te laden. Daarna rijden we door naar een school in Amsterdam, wat mooi kan aangezien Diemen ons startpunt was. We blijven niet lang in Amsterdam omdat we daar gisteren al veel hebben rondgereden. We gaan naar Zaandam waarvan het ons opvalt dat de eerste school, het Pascal college, lekker vol is geplakt met posters. Daarna naar het Zaanlands lyceum. Daar zijn we vorig jaar ook al geweest en gelukkig konden we daar nog even lekker een kopje koffie doen.

 

Drie scholen konden we afstrepen van de lijst en toen was het tijd om Floris op te halen op het station van Zaandam. Hij gaat met ons mee vanmiddag. Hij gaat meteen aan de slag met de steekwagen en daar heeft hij bij de tweede school al spijt van als we bij het Bertrand college 1200 kranten op de kar laden. De directeur verteld ons een geweldig slim plan om er voor te zorgen dat alle leerlingen een krant krijgen. Per klas wordt er een leerling aangewezen die een stapel kranten op mag halen vrijdag en die dan aan zijn of haar klasgenoten uit gaat delen.

In Purmerend gaan we naar het Jan van Egmond Lyceum en Bladergroen. Een grote school waar we vriendelijk zijn ontvangen! Met wat liften en trappen op ons pad, komen we uiteindelijk toch op de tweede verdieping waar we ze mogen stallen. Om de hoek vinden we ook een supermarkt, tijd voor kleine lunchstop!

 

Na Zaandam en Purmerend komen de kleinere plaatsen aan de beurt. Zo zijn we door Monnickendam, Edam en Volendam gereden en in elke plaats hebben we ook scholen bezocht en genoten van de mooie straatjes en plaatjes. In Volendam worden lessen gebruikt om aandacht te besteden aan Paarse vrijdag en de krant. Daarnaast maken ze daar een paarse kerstboom waar leerlingen stukjes in mogen hangen die een boodschap hebben, gerelateerd aan Paarse vrijdag! Top!

Na een kop koffie in de lerarenkamer, moeten we weer door! Er zitten namelijk geen grote stoppauzes in het schema, omdat Lelystad ook nog bezocht moet worden. Hoorn is aan de beurt!
Hoorn is één van de meest actieve plaatsen, wat betreft gebruik van de Paarse Vrijdag Krant. Daardoor mochten we langskomen op 6 scholen in Hoorn, waarbij het leuk is om te zien dat elke school een andere invulling geeft aan Paarse vrijdag en dat elke school zich ook anders voorbereidt.

Uiteindelijk hebben we Floris na Hoorn weer op de trein gezet, omdat hij nog moet roeien. Met z’n tweeën zijn we doorgegaan naar Enkhuizen en Lelystad. Waarbij Lelystad één van de meest verre scholen is dit jaar. Gelukkig is de tweede dag weer net zo geslaagd als de eerste en hebben we er nog zin in! Morgen dag drie, we zijn over de helft! Paarse vrijdag komt in de buurt!

 

 

 

Please reload

VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates

Officieel logo ZaanPride 2020 onthuld

01/02/2020

1/6
Please reload