Pakketservice PVK: dag III

December 11, 2014

 

Dag 3: Bas en Maarten in de bus! Heerlijk gekookt door de ouders van Bas en vertrokken vanaf het ouderlijk huis!

 

De woensdag begonnen we de reis op enkele scholen waar we vorig jaar ook al eens geweest waren. Zoals het Murmellius en Stedelijk Dalton College in Alkmaar. Maar als eerste school reisden we af naar Langedijk, waar een locatie van het Jan Arentzs gevestigd is. Een beter begin van de dag bestaat er waarschijnlijk niet. Na onthaald te zijn met een kop koffie hebben we de eerste exemplaren van de Paarse Vrijdag Krant op het Jan Arentzs Langedijk uit mogen reiken aan twee leerlingen van de leerlingraad.

 

Vervolgens gingen Maarten en Bas via nog enkele scholen in Heerhugowaard naar Alkmaar. Opvallend is dat het Clusius College Heerhugowaard al voor het derde jaar mee doet met de Paarse Vrijdag Krant. Hierdoor is er inmiddels een groep leerlingen ontstaan die actief dingen organiseert voor Paarse vrijdag.

Op de locatie Alkmaar van het Jan Arentzs waren we dit jaar al eens eerder geweest. In de examenklas van deze school zitten vier leerlingen die een profielwerkstuk maken over Paarse vrijdag en dus ook over de Paarse Vrijdag Krant. Iets wat wij ontzettend leuk vinden natuurlijk! Aanstaande vrijdag zullen Maarten en Bas onder andere op deze school langs gaan om een korte lezing te geven over de Paarse Vrijdag Krant en het waarom van Paarse vrijdag.

 

Ook op de Adriaan Roland Holstschool in Bergen werd de Paarse Vrijdag Krant weer positief ontvangen. Nadat vorig jaar een leerling van deze school een liefdesbrief had geschreven die ze liet publiceren door de Paarse Vrijdag Krant, was de school uiteraard weer erg benieuwd wat voor verrassingen er dit jaar in zouden staan. Ook het ARH reageerde, net als vele andere scholen, erg positief op de extra aandacht die de Paarse Vrijdag Krant dit jaar besteedt aan transseksualiteit.

Na Bergen werd de route vervolgd via Castricum en Heemskerk naar het Kennemer College Mavo in Beverwijk. Op deze school is de afgelopen weken al heel erg veel georganiseerd voor Paarse vrijdag zo bleek. Zo is er een Powerpoint gemaakt die tijdens alle pauzes aan zal staan in de aula, zullen er paarse cupcakes gemaakt worden, heeft deze school zijn eigen ‘stop homofobie’ bandjes laten maken en organiseren ze de Meest Paarse Klas Contest. Alle klassen moeten vrijdag op de foto, waarbij de klas met de meeste paarse leerlingen een prijs zal winnen.

 

Ook op de andere scholen die Maarten en Bas vandaag zijn langs gegaan werd louter enthousiast gereageerd op de Paarse Vrijdag Krant. Nog maar twee nachtjes slapen en het is zo ver! Morgen gaan de heren nog op pad naar Amstelveen, Hoofddorp, Uithoorn, Hilversum, Laren, Bussum, Huizen en Almere om vervolgens via nog enkele scholen in Amsterdam Zuid-Oost terug te gaan naar het ouderlijk huis van Bas. Hier zal overnacht gaan worden voor de grote dag 12 december.

 

Please reload

VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates

Officieel logo ZaanPride 2020 onthuld

01/02/2020

1/6
Please reload