Initiatief door scholieren wordt landelijk fenomeen

December 9, 2015

 

Persbericht 09/12/15: Initiatief door scholieren wordt landelijk fenomeen

 

Van een projectje op de middelbare school doorgroeien naar een toonaangevende krant en zelfs een lesmethode. Dit is Maarten Moeijes en Bas Hageman de afgelopen jaren overkomen. Toen zij in 2011 de Paarse Vrijdag Krant lanceerden, konden zij niet weten dat ze een gat in de markt gevonden hadden. Nu, vier jaar later, komt de vijfde editie van dit jaarlijkse jongerenproject uit tijdens Paarse vrijdag op vrijdag 11 december. De bedoeling was langzaam te groeien, maar de bestellingen komen inmiddels uit heel Nederland. Meer dan 100 middelbare en MBO scholen maken dit schooljaar gebruik van de Paarse Vrijdag Krant.

 

Tijdens Paarse vrijdag worden scholieren en docenten opgeroepen om in het paars naar school te komen. Op deze manier spreken zij zich één maal per jaar uit tegen homofobie en voor seksuele diversiteit. Door paars te dragen laten de leerlingen zien dat iedereen op zijn of haar school zichzelf mag zijn. Om meer inhoud te geven aan deze dag, hebben Maarten Moeijes en Bas Hageman in 2011 de Paarse Vrijdag Krant gelanceerd op hun school. Eén lief schoolkrantje toentertijd. Maar door de jaren heen hebben steeds meer scholen over dit initiatief te horen gekregen. Scholen wilden de krant graag ontvangen en gebruiken tijdens Paarse vrijdag of zelfs als lesmethode.

 

Hierom is de Paarse Vrijdag Krant steeds groter geworden. En wanneer je groter wordt, moet het ook beter en didactischer. Het team van de Paarse Vrijdag Krant is uitgegroeid naar een grote groep vrijwillige scholieren en studenten. Zij werken maanden lang hard aan de Paarse Vrijdag Krant met één doel: het maken van een krant over seksuele diversiteit die voor iedere scholier leuk en interessant is.

 

Dat dit ook dit schooljaar is gelukt blijkt uit de eerste feedback. ,,Wow, wat een geweldig werk aan de krant en de docentenhandleiding. Veel tips, goede verwijzingen” (OSG Echnaton, Almere) en ,,Complimenten voor het niveau van de krant, het is serieus en divers” (Bon Hoeffer College, Castricum).

 

--EINDE PERSBERICHT—

 

Graag vertellen wij u meer over het unieke jongerenproject in het kader van Paarse vrijdag. Paarse vrijdag vindt aanstaande vrijdag 11 december plaats in heel Nederland. Voor afspraken kunt u contact opnemen met Bas Hageman.

 

 

Bas Hageman

PR en docentenhandleiding

bas@paarsevrijdagkrant.nl

06 21 90 89 12

www.paarsevrijdagkrant.nl

 

Maarten Moeijes

Redactie en website

maarten@paarsevrijdagkrant.nl

06 13 90 44 52

www.paarsevrijdagkrant.nl

 

 

 

 

Please reload

VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates

Officieel logo ZaanPride 2020 onthuld

01/02/2020

1/6
Please reload