Help mee aan nieuwe film

March 14, 2017

Een tip van de redactie van de Paarse Vrijdag Krant! Momenteel wordt er gewerkt aan een film over crossdressen vanuit het perspectief van een jonge jongen. Een geweldige film om met leerlingen te delen. Om het project te voltooien hebben de makers hulp nodig. Nog enkele dagen kunt u helpen op https://cinecrowd.com/nl/van-mars-naar-venus.

 

“Today I’m a MAN, maybe tomorrow I’m a woMAN, but I’ll always be huMAN.”

 

Met deze gedachte ging de 22-jarige Kevin Kok aan de slag met het idee voor de korte film ‘Van Mars naar Venus’. Dit is het project waarmee hij dit jaar afstudeert aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht als regisseur en scenarist. De film vertelt het verhaal van de zeventienjarige Gijs die bij zijn vader in de leer gaat om schipper te worden. Tijdens hun reis durft hij niet te vertellen dat hij de behoefte voelt om zich soms te kleden als vrouw ofwel crossdressen. Crossdressen is iets wat weinig aandacht krijgt in de media en maatschappij. Toch zijn er veel mannen die aan crossdressen doen. Het schrijnende is dat de meeste van deze mannen er nooit voor uit durven te komen of pas na ongeveer hun 40ste levensjaar.

 

 

 

Met deze film hoopt de jonge ambitieuze crew het onderwerp crossdressen onder de aandacht te brengen, zodat enerzijds mannen die crossdressen zich gehoord en gezien voelen en zo de moed verzamelen om erover te praten met anderen. Anderzijds hopen zij meer begrip te kweken, zodat crossdressers niet bestempeld worden als ‘freak’, maar gewoon als mens.

 

De voorbereidingen voor de draaidagen zijn momenteel in volle gang. Naast dat het project wordt gerealiseerd door de financiële steun van verschillende fondsen en gemeentes, heeft de crew een crowdfunding gestart. Voor meer informatie over de makers en dit project kunt u kijken op de Cinecrowd-pagina: https://cinecrowd.com/nl/van-mars-naar-venus. Wanneer de film in juli klaar is voor vertoning, wordt het project ingezonden naar verschillende filmfestivals waaronder het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

Please reload

VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates

Officieel logo ZaanPride 2020 onthuld

01/02/2020

1/6
Please reload