Officieel logo ZaanPride 2020 onthuld

De Paarse Vrijdag Krant kent behalve de landelijke editie ook enkele lokale edities. Eén van die edities is in de gemeente Zaanstad. Hier werken we samen met lokale instanties en vooral de leerlingen om een GSA en voorlichting op iedere middelbare school te krijgen. In 2020 zal ook voor het eerst de ZaanPride plaats gaan vinden, waar we met de PVK uiteraard bij betrokken zijn. Een persbericht over de ZaanPride vind je hieronder.

 

Persbericht: Officieel logo ZaanPride 2020 onthuld

 

De Zaanse Regenboog, belangenbehartiger voor Zaanse LHBTIQ+gemeenschap, heeft vandaag het officiële logo voor ZaanPride 2020 gelanceerd. ZaanPride moet een groots feest worden en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie.

 

De regenboogkleuren staan ​​voor liefde, respect, vrijheid, acceptatie, gelijkwaardigheid en trots, samen vereend in een hartvorm. Het hart staat voor je eigen identiteit, om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. De molenwieken toegewezen naar de Zaanse identiteit. Tezamen verbonden met de naam ZaanPride.

 

Het logo is gepresenteerd aan de vrijwilligers van ZaanPride en vandaag via sociale media verspreid. Het logo is enthousiast ontvangen en zal de komende maanden gebruikt worden op alle media en merchandising voor ZaanPride.

 

Voorafgaande en in aanloop naar ZaanPride vindt er een scala aan activiteiten plaats tijdens de Zaanse Regenboogweek. Deze vindt plaats van zaterdag 13 tot en met zaterdag 20 juni met kleinere en grotere activiteiten op verschillende locaties in de Zaanstreek.

 

Het hoogtepunt zal zijn de eerste Zaanse Regenboogparade ooit op zaterdag 20 juni 2020 dwars door de binnenstad van Zaanstad, over de Dam en via de Westzijde naar de Bullekerk. Meer informatie over het programma volgt de komende periode.


ZaanPride is onderdeel van Stichting De Zaanse Regenboog. Stichting De Zaanse Regenboog vindt het belangrijk om seksuele- en genderdiversiteit zichtbaarder te maken in Zaanstad. De Zaanse Regenboog is een platform en belangenbehartiger voor diverse organisaties en initiatieven die LHBTIQ+-activiteiten organiseren in de Zaanstreek. De Zaanse Regenboog organiseert zelf ook activiteiten waaronder ZaanPride, het Zaanse Regenboog Café 50+, de maandelijkse Zaanse LHBTIQ+ Netwerkborrel, de Zaanse Roze Loper Dag en de filmvertoningen i.s.m. TranScreen.

Please reload

VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates

Officieel logo ZaanPride 2020 onthuld

01/02/2020

1/6
Please reload