Floris in Zwitserland

Meer over Floris

Hoi, ik ben Floris. Rubén en ik hebben elkaar drie en een half jaar geleden 'ontmoet'. Op internet. Tumblr bovendien. Tussen alle katten, koffie en naakte mannen zitten hier en daar best wat goede blogs verstopt. Ik had een stukje over Demian van Hermann Hesse geschreven, en hij reageerde daarop. Sindsdien zijn we nooit gestopt met praten, via skype en facebook, want helaas zat ik in Nederland, en hij in Zwitserland. Hij komt uit Spanje en is een god. Hij is slim, knap, zorgzaam, kan behoorlijk koken en heeft altijd honderd duizend plannen.

 

Wat Zwitserland een geweldig land maakt zijn de bergen. De alpen zijn schitterend. Elk weekend maak ik een wandeltocht. Meestal tussen de 15 en 20km per dag en tussen de 1000 en 2000m hoogteverschil. Na afloop ben ik helemaal gesloopt, als Lage-lander ben ik niet veel gewend. Maar het is elke keer zo'n geweldige kick. Het wilde, bijna buitenaardse landschap, de gletsjers, de meren, de watervallen. Het is onbeschrijvelijk om na uren wandelen een piek te bereiken of om over een bergkam te lopen en aan beide kanten kilometers uitzicht te hebben. Of dat je op de rand van een klif zit met een dorp dat 1500 meter onder je ligt.

 

Je moet gewoon gaan. Je moet de bergen echt ervaren. Als fotograaf is het helemaal geweldig, in Nederland kon het landschap me niet boeien. Maar hier is het zo dramatisch, zo spectaculair. Ik kan gewoon niet stoppen met fotograferen (Ik zet regelmatig wat foto's op mijn blog (rough-lens.tumblr.com) en mijn website (florisschenk.wix.com/photography) als je geïnteresseerd bent).

 

 

BRONNEN/LINKS

MEDIA

VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates