Houvast voor docenten

De docentenhandleiding

Bij de PVK is een uitgebreide docentenhandleiding beschikbaar. Door deze handleiding in te zetten hebben u en uw collega’s extra handvatten bij het gebruik van PVK tijdens de les. In de handleiding vindt u lesbrieven, didactische suggesties, bonusartikelen en opdrachten die aansluiten op de artikelen en het niveau waarop deze zijn geschreven. Zo kan elke docent die dat zou willen de PVK makkelijk inzetten in de les, ook nog na Paarse Vrijdag! Omdat de handleiding wordt geschreven door professionals uit het onderwijs zijn de extra kosten hiervan €50 euro. De handleiding wordt dan beschikbaar voor de gehele school.

Opbouw handleiding

Graag geven we u alvast wat inzicht in hoe de docentenhandleiding eruit ziet en aansluit op de PVK. In een overzichtelijk register geven we per vak én per onderwijsniveau aan voor welke leerlingen een bepaald artikel geschikt is. Sowieso fijn voor iedereen is de grote hoeveelheid aan tips ter organisatie van Paarse Vrijdag. Enkele voorbeeldpagina’s uit de handleiding van het schooljaar 2020-2021 laten we hieronder met trots aan u zien.

Lesbrieven

Natuurlijk het belangrijkste onderdeel van de handleiding zijn de lesbrieven. Meer dan 10 lesbrieven die aansluiten op verschillende artikelen in de PVK kunnen zo door u ingezet worden. Het enige wat u hoeft te doen is de lesbrief kopiëren voor de leerlingen!

 

De didactische suggesties en extra informatie voor de docent zijn daarnaast beschikbaar ter ondersteuning van alle artikelen. Per artikel wordt aangegeven voor welk niveau en welke leeftijd deze het meest geschikt is. Ook zorgen we er voor dat elk vak in de handleiding en de PVK aan bod komt. Geef je wiskunde en wil je aandacht besteden aan Paarse Vrijdag? Dat kan dus ook gewoon met de PVK en onze lesbrieven!

Verdiepen

Uw eigen theoretische kennis over het onderwerp kunt u verbeteren met de verdiepende artikelen die speciaal voor u gemaakt zijn. Een woordenboek voor docenten bijvoorbeeld, waar álles wat met LHBTI te maken heeft in staat. Ook stellen organisaties die voorlichtingen zouden kunnen geven of extra materiaal beschikbaar hebben zich graag aan u voor.

Gebruik de handleiding

De PVK is als los item bruikbaar voor elke school en leerling. Om Paarse Vrijdag nog meer inhoud te geven is de docentenhandleiding een waardevolle toevoeging. Willen u en uw collega’s aandacht besteden aan de onderwerpen rondom LHBTI tijdens, voor of na Paarse Vrijdag? Dan is de docentenhandleiding een fijne toevoeging bij de PVK!

 

Onze filosofie is dat de PVK wordt uitgedeeld en wordt behandeld aan de hand van de docentenhandleiding. Vervolgens vragen wij om de PVK mee te geven aan de leerlingen zodat zij die daar baat bij hebben de PVK ook thuis nog eens kunnen lezen of gebruiken als gespreksopener. Natuurlijk weten ook wij dat er leerlingen zijn die de krant weg zullen gooien. Maar dat betekent niet dat het doel niet wordt bereikt. Juist voor de leerlingen die de krant wel (stiekem) mee willen nemen houden we de PVK zo goedkoop mogelijk, zodat zij op een makkelijke en goedkope manier bereikt kunnen worden. Ook hierom is de docentenhandleiding voor maar €50 extra beschikbaar voor de hele school!