top of page

Houvast voor docenten

De docentenhandleiding

Bij de Paarse Vrijdag Krant wordt een uitgebreide docentenhandleiding gemaakt. Hierin staan volledig uitgewerkte lesbrieven, didactische suggesties per vak en nog veel meer. Zo kan elke docent die dat wil de PVK makkelijk en effectief gebruiken in de klas, ook nog na Paarse Vrijdag! Omdat de handleiding wordt geschreven door professionals uit het onderwijs en in samenwerking met meerdere uitgevers zijn de extra kosten hiervan €50 euro. De handleiding wordt dan beschikbaar voor de gehele school.

Opbouw handleiding

In een overzichtelijk register geven we per vak én per onderwijsniveau aan voor welke leerlingen een bepaald artikel geschikt is. Sowieso fijn voor iedereen is de grote hoeveelheid aan tips ter organisatie van Paarse Vrijdag. Enkele voorbeeldpagina’s uit de handleiding van het schooljaar 2023-2024 vindt u hieronder.

Lesbrieven

Het belangrijkste onderdeel van de handleiding zijn de lesbrieven. Meer dan 20 lesbrieven die aansluiten op verschillende artikelen in de PVK kunnen zo door u ingezet worden. Het enige wat u hoeft te doen is de lesbrief printen voor de leerlingen!

 

De didactische suggesties en extra informatie voor de docent zijn daarnaast beschikbaar ter ondersteuning van alle artikelen. Per artikel wordt aangegeven voor welk niveau en welke leeftijd deze het meest geschikt is. Ook zorgen we er voor dat elk vak in de handleiding en de PVK aan bod komt. Geef je wiskunde en wil je aandacht besteden aan Paarse Vrijdag? Dat kan dus ook gewoon met de PVK en onze lesbrieven!

Verdiepen

Uw eigen theoretische kennis over het onderwerp kunt u verbeteren met de verdiepende artikelen die speciaal voor u gemaakt zijn. Een woordenboek voor docenten bijvoorbeeld, waar álles wat met LHBTQ te maken heeft in staat. Ook stellen organisaties die voorlichtingen zouden kunnen geven of extra materiaal beschikbaar hebben zich graag aan u voor.