Houvast voor docenten

De docentenhandleiding

Bij de Paarse Vrijdag Krant wordt een uitgebreide docentenhandleiding gemaakt. Hierin staan volledig uitgewerkte lesbrieven, didactische suggesties per vak en nog veel meer. Zo kan elke docent die dat wil de PVK makkelijk en effectief gebruiken in de klas, ook nog na Paarse Vrijdag! Omdat de handleiding wordt geschreven door professionals uit het onderwijs en in samenwerking met meerdere uitgevers zijn de extra kosten hiervan €50 euro. De handleiding wordt dan beschikbaar voor de gehele school.

Opbouw handleiding

In een overzichtelijk register geven we per vak én per onderwijsniveau aan voor welke leerlingen een bepaald artikel geschikt is. Sowieso fijn voor iedereen is de grote hoeveelheid aan tips ter organisatie van Paarse Vrijdag. Enkele voorbeeldpagina’s uit de handleiding van het schooljaar 2020-2021 vindt u hieronder.

Lesbrieven

Het belangrijkste onderdeel van de handleiding zijn de lesbrieven. Meer dan 20 lesbrieven die aansluiten op verschillende artikelen in de PVK kunnen zo door u ingezet worden. Het enige wat u hoeft te doen is de lesbrief printen voor de leerlingen!

 

De didactische suggesties en extra informatie voor de docent zijn daarnaast beschikbaar ter ondersteuning van alle artikelen. Per artikel wordt aangegeven voor welk niveau en welke leeftijd deze het meest geschikt is. Ook zorgen we er voor dat elk vak in de handleiding en de PVK aan bod komt. Geef je wiskunde en wil je aandacht besteden aan Paarse Vrijdag? Dat kan dus ook gewoon met de PVK en onze lesbrieven!

Verdiepen

Uw eigen theoretische kennis over het onderwerp kunt u verbeteren met de verdiepende artikelen die speciaal voor u gemaakt zijn. Een woordenboek voor docenten bijvoorbeeld, waar álles wat met LHBTI te maken heeft in staat. Ook stellen organisaties die voorlichtingen zouden kunnen geven of extra materiaal beschikbaar hebben zich graag aan u voor.

Gebruik de handleiding

De PVK is als los item bruikbaar voor elke school en leerling. Om Paarse Vrijdag nog meer inhoud te geven is de docentenhandleiding een waardevolle toevoeging. Willen u en uw collega’s aandacht besteden aan de onderwerpen rondom LHBTI tijdens, voor of na Paarse Vrijdag? Dan is de docentenhandleiding een fijne toevoeging bij de PVK!

 

Onze filosofie is dat de PVK wordt uitgedeeld en wordt behandeld aan de hand van de docentenhandleiding. Vervolgens vragen wij om de PVK mee te geven aan de leerlingen zodat zij die daar baat bij hebben de PVK ook thuis nog eens kunnen lezen of gebruiken als gespreksopener. Natuurlijk weten ook wij dat er leerlingen zijn die de krant weg zullen gooien. Maar dat betekent niet dat het doel niet wordt bereikt. Juist voor de leerlingen die de krant wel (stiekem) mee willen nemen houden we de PVK zo goedkoop mogelijk, zodat zij op een makkelijke en goedkope manier bereikt kunnen worden. Ook hierom is de docentenhandleiding voor maar €50 extra beschikbaar voor de hele school!