Helden geven inhoud aan Paarse Vrijdag

 

Amstelveen, 11 december 2019 – Wie zijn onze helden? Hoe word je zelf een held die ervoor zorgt dat iedereen zichzelf kan zijn? Op meer dan 1000 middelbare scholen in heel Nederland wordt aanstaande vrijdag (13 december) Paarse Vrijdag gevierd. 270 scholen zetten ook de Paarse Vrijdag Krant (PVK) in om de dag letterlijk en figuurlijk meer inhoud te geven. 81.000 leerlingen lezen deze dag over LHBTQ-acceptatie en ontdekken hoe zij zelf een held kunnen worden. Met het thema ‘Helden’, worden nieuwe rolmodellen voorgesteld: leerlingen. Met de bijdragen van onder andere de Alice Olsthoorn, de politie en andere bekende én onbekende Nederlanders gaan zij op ontdekking om meer acceptatie in het land te krijgen. Ondanks de positieve veranderingen van de laatste jaren is dat meer nodig dan je misschien zou denken!

De helden van de PVK

Tijdens Paarse Vrijdag dragen leerlingen en leraren in heel Nederland paars om te laten zien dat zij seksuele en genderdiversiteit steunen. Door paars te dragen laten leerlingen en docenten zien dat iedereen op hun school zichzelf mag zijn. Niet alleen honderden scholen, maar ook verschillende gemeentes (waaronder Zaanstad, Purmerend en Rotterdam) en andere instanties doen inmiddels mee aan het evenement.

 

Om Paarse Vrijdag meer kleur te geven, bedachten middelbare scholieren Maarten Moeijes en Bas Hageman in 2011 de Paarse Vrijdag Krant (PVK). Dit jaar wordt de negende editie van de PVK gelanceerd. Op 270 scholen van de kop van Noord-Holland tot Zuid-Limburg lezen 81.000 leerlingen de PVK om Paarse Vrijdag letterlijk en figuurlijk meer inhoud te geven. De krant wordt elk jaar geschreven door én voor leerlingen uit heel Nederland

 

Het team

De redactie van de Paarse Vrijdag Krant bestaat inmiddels uit een grote groep vrijwilligers, voornamelijk bestaande uit scholieren en studenten tussen de 13 en 26 jaar. Het is een diverse groep afkomstig uit heel Nederland met één doel: het maken van een krant over seksuele en genderdiversiteit die voor iedere scholier met elke achtergrond leuk, leerzaam en interessant is. Nu het op 270 scholen als lesmateriaal wordt ingezet, is het één van de grootste acties van Nederland.

 

Meer weten over de gezichten achter de Paarse Vrijdag Krant of over de Paarse Vrijdag Krant in het algemeen? Neem een kijkje op onze site www.paarsevrijdagkrant.nl!

 

--EINDE PERSBERICHT--

Graag vertellen wij u meer over het unieke jongerenproject in het kader van Paarse Vrijdag. Paarse Vrijdag vindt aanstaande vrijdag 13 december plaats in heel Nederland. Voor afspraken kunt u contact opnemen met Bas Hageman.

 

Bas Hageman

Secretaris Stichting PVK

bas@paarsevrijdagkrant.nl

06 21 90 89 12

www.paarsevrijdagkrant.nl

 

Maarten Moeijes

Voorzitter Stichting PVK

Redactie en website

maarten@paarsevrijdagkrant.nl

06 13 90 44 52

www.paarsevrijdagkrant.nl

VOLG ONS
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Is de PVK ook iets voor jouw school? Bestel de editie van 2020 hier!

NIEUWSBRIEF

Nieuwsgierig wat de resultaten zijn van de Paarse Vrijdag Krant? Wil je op tijd gewaarschuwd worden als er nieuwe kranten beschikbaar zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Subscribe for Updates